Obec Moravský Žižkov Vás zve na druhý ročník soutěže ve vaření polévek „Mikulášská bramboračka“.
Akce se bude konat 2. prosince 2023 od 12:00 hodin v Agrární.
Zájemci o účast se mohou hlásit od 1. do 15. listopadu 2023 na obecním úřadě u paní Hany Haluzové nebo na e-mailové adrese: haluzova@moravskyzizkov.cz.
S přihláškou neváhejte, počet soutěžních týmů je omezen.
Pro tento ročník byla vybrána: BRAMBOROVÁ POLÉVKA.
Soutěž začíná od 9 hodin a každé družstvo má následně tři hodiny na uvaření polévky. Od 12 hodin mohou soutěžící vydávat polévky veřejnosti. Soutěžní vzorky bude hodnotit veřejnost formou hlasovacích lístků. V 14.30 hodin bude slavnostní vyhlášení výsledků a udílení cen.
Svařák a další občerstvení zajištěno.
Pro soutěžící týmy platí následující rámcová pravidla:
- Družstvo doporučujeme 4-6 členné.
- Minimální množství polévky je 25 litrů.
- Každé družstvo si obstará potřebné ingredience na přípravu polévky podle svého vlastního receptu.
- Organizátor nehradí soutěžícímu družstvu náklady na pořízení potravin, každé družstvo si bude svůj výrobek prodávat ve své režii.
- Nástup soutěžících je od 8:30 do 9 hodin v Agrární.
- Soutěžící družstvo může využít pro svoji propagaci hesla nebo reklamní oblečení. Družstvo může nabízet návštěvníkům i další občerstvení (svařené víno, punč, kávu, grog, masné výrobky, slané i sladké moučníky). Náklady na tyto nápoje a výrobky organizátor nekompenzuje.
- Každé soutěžní družstvo bude mít své místo na vaření, které mu bude předáno v den konání soutěže. Kotel, pult na přípravu a servírování, vodu a dřevo na topení zajistí organizátor.
- Misky, lžíce a ostatní potřeby na vaření si soutěžící obstarají sami, organizátor dodá každému družstvu naběračku na servírování porcí polévky.
- Hotové jídlo může být servírováno zájemcům od 12.00 hodin.
- Jídlo může být zájemcům servírováno jak do misek pro přímou konzumaci, tak i do jídlonosičů. Cena jedné porce je stanovena jednotně na 30,- Kč.
- Poplatek za startovné činí 300,- Kč a bude uhrazen do pokladny obce nejpozději do 15.11. 2023.
